Opzetten van een Shopify (Plus) website

De (over)stap naar een professionele website

Jouw start met Shopify

Denk je erover om een website op te zetten of heb je al een website? Dan is het Shopify platform een zeer goede optie om je bedrijf te laten groeien. De prijzen en mogelijkheden zijn vrij redelijk schaalbaar waardoor je meer beheersbaarheid hebt op je kosten voor het opzetten en runnen van je website.
Naar gelang je bedrijf groeit is het eenvoudig om op te schalen naar wat je nodig hebt. Waarbij het Shopify Plus abonnement het top abonnement is. Hier kun je 10 stores onder één abonnement hangen, mits ze allemaal in dezelfde branche zitten. In het Shopify Plus abonnement worden meer functies en mogelijkheden toegevoegd om je bedrijf nog verder te stroomlijnen en te laten groeien.

Heb je al een website? Het is redelijk eenvoudig om je bestaande website te migreren naar Shopify, bijna alle bestaande commerciële website platforms worden ondersteund. Als je al een website hebt met ranking in de Google resultaten, wil deze ranking niet verliezen uiteraard. Het zou zonde zijn om bij lancering van je nieuwe website al je bestaande website “reputatie” te verliezen binnen Google. Als je hier niet in thuis bent is het fijn dat je daarin ondersteuning krijgt om dit soepel te laten verlopen.

Wat kan ik als Shopify (Plus) Expert voor je betekenen?

Producten aanmaken | Content schrijven

Heb je een datafeed van al je producten die je wil gaan verkopen? Of een simpel excel bestand met al je product gegevens inclusief afbeeldingslink? Als je deze gegevens hebt, kan ik al je producten in één keer aanmaken op je website. Hoe meer info des te beter, tevens kan ik geautomatiseerde unieke product (SEO) teksten hiervoor aanmaken. Per product een beschrijving maken is persoonlijker maar is uiteraard meer werk.

Volledig inrichten van Shopify (PLUS )

Door het opzetten en managen van meerdere Shopify (PLUS) stores is er een ruime ervaring in het maken van collecties en sitenavigatie. Het koppelen van verzend- en betaalmethodes, het inrichten van de checkout. Standaard e-mails, alle policies. Ervaring met stores in 3 talen; Duits, Engels en Nederlands. Een Duitse Shopify store opzetten is wat uitgebreider door Duitse regel-geving, daar moet je wel van op de hoogte zijn.

Shopify koppelen aan alle Google Services

Shopify is een prachtig systeem, voor het koppelen van alle Google services zoals Google Analytics 4, Google Merchants (voor producten in Google shopping te laden) Google Ads en -Remarketing, kun je er niet omheen om Google Tag Manager te gebruiken. Als je hier niet in thuis bent is dit een pittige klus, eenmaal opgezet, werkt dit het best. Voor het verder inrichten van het betaalde verkeer heb je een SEA partner nodig.

Opzetten van Shopify in andere talen

Er zijn Apps om meerdere talen op je website te kunnen tonen. Dat kan in sommige gevallen interessant zijn, maar over het algemeen wordt je Shopify store hier langzamer door en je verliest de onafhankelijkheid om bepaalde acties te doen per land. Ook is het mooier als je Shopify website een eigen domein heeft van het land waar je in wilt verkopen. Zeker om te verkopen in Duitsland is het een grote pré met een http://www.domein.de


Voeg een testimonial toe van iemand die je service waardeert. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin id arcu aliquet, elementum nisi quis, condimentum nibh. Donec hendrerit dui ut nisi tempor scelerisque.

Jan Janssens


Laten we samen iets moois opbouwen.